En lång resdag

Jag var uppe i stort sett lika tidigt idag, strax efter kl 04. Jag behövde plocka undan en del i köket eftersom de ska komma och högtrycksspola i avloppet. De spolar alla kök eftersom vi har så mycket vattenskador i vår förening.
Sedan packade jag det jag  skulle ha med mig och åkte till bilbesiktningen. Jag skulle vara där klockan 08:20, men var tidig eftersom jag var lite osäker på var det låg. Klockan 07:45 var jag där, en kvart innan de skulle öppna.
Jag blev insläppt för att sitta och vänta, men sedan sa hon som skulle göra besiktningen att det var väl synd att jag skulle behöva vänta. Klockan 08:05 var jag klar och kunde åka därifrån.

Det var rätt mycket köer in mot stan, men sedan gick det i stort sett bra hela vägen. Det var någon olycka och lite avspärrningar och så förstås en massa vägarbeten. Det är fina vägar, mest motorväg, i sort sett hela vägen ner till Skåne.

Jag hade mackor och kaffe med mig, stannade och fikade några gånger utefter vägen. Det var varmt i bilen och jag behövde stanna och vila lite. Sov middag en halvtimme på ett ställe. Lite söder om Markaryd köpte jag en glass.

Nu är jag i Borgeby i Skåne. Det är en blixtvisit, imorgon bär det av hemåt igen. Vi har ätit pizza och sett en film. Jag har bäddat min säng och ska strax sova.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på En lång resdag

 1. Gunnel skriver:

  Jaså du har varit på Skånebesök? Låter trevligt. Ha en skön helg.

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, men det blev ett kort besök. Var nere och hämtade min son bara.
   Ha en trevlig helg du också!

 2. Ingrid skriver:

  Här har man hetvattenspolat alla avloppsledningar nu i vår just för att förebygga vattenskador.
  Grattis till att ha fått köra vidare efter besiktningen!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack! Ja, det var allt tur för verkstan som servade att det inte fanns några fel. Jag var mycket noga med att påpeka att allt skulle vara i ordning, lamporna rätt riktade osv. Det var första besiktningen, nästa är om 2 år och sedan är det var 14:e månad.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *