Sista skvätten i batteriet

Det var inga problem att somna efter gårdagen. Jag sov gott, men vaknade redan 04:30. Jag kände mig enormt stressad inför dagen och hade svårt att somna om.
Låg och tänkte på olika saker, funderade på att gå upp och försöka hitta lite kaffe att göra i ordning och sätta mig och plugga. Men till sist valde jag att lyssna klart på ljudboken jag hade på gång.

Slumrade till lite så småningom och sov oroligt av och till. Vid 8:30-tiden sa L att det fanns kaffe och jag mer eller mindre kastade mig ur sängen. Kaffe var precis vad jag behövde.

Efter kaffet tog jag en dusch och klädde mig. Vi åt lite av salladen som var kvar sedan igår. Sedan var det dags för både mig och L att ge oss av. L skulle till jobbet och jag ville hinna förbi blomsteraffären för att köpa en handblomma.

Det var en vacker och stämningsfull begravning. Vackra psalmer och fin musik. Vi gick sedan i procession efter kistan till graven. Där fick vi lägga våra handblommor på kistan och sedan sjöng vi Härlig är jorden.

Jag hade ju planerat att åka hem direkt efteråt. Men till min förvåning bjöds jag med till samlingen i församlingshemmet. Där bjöds på buffé och sedan kaffe och bakverk. Jag hade inte ens känt mig säker på att bli insläppt i kapellet.

Klockan var 16:55 när jag satte mig i bilen och styrde mot Stockholm. Jag tankade på vägen innan jag kom fram till Jönköping och där man svänger av mot Stockholm. Sedan körde jag till Norsholm, ett av de ställen där jag brukar stanna. Köpte kaffe och en glasspinne. Vilade en stund i bilen och lyssnade på ljudbok.

Stannade en gång till på vägen, vid Stavsjö där jag köpte en korv med bröd. Behövde fylla på lite energi trots att jag ätit så mycket de senaste dagarna.

När jag kom hem fick min son komma ut och flytta sin bil som stod på min parkeringsplats. Jag behöver sova ut imorgon och han ska jobba tidigt. Därför var det bäst att det är han som står på gatan. Man får stå där under natten men sedan är det bara 1-timmesparkering, eller om det är 2 timmar. I vart fall orkar jag inte ha en tid att passa imorgon. Jag är helt tömd på energi efter den senaste tiden.

 

Nu behöver jag fylla på mitt batteri ordentligt. Göra roliga och energigivande saker, vara i naturen, lyssna på musik och kanske se någon bra film.

 

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Sista skvätten i batteriet

 1. Mösstanten skriver:

  Hoppas att du får lugn och ro nu och verkligen kan ladda. Att sommaren kommer nu kanske hjälper.

 2. Znogge skriver:

  Kan tänka med att du behöver ladda batterierna rejält nu och då är det en bra början att kunna sova lite längre på morgonen. Hoppas det blir en behaglig och rogivande dag. Begravningar innebär alltid en anspänning tycker jag.

  Kram

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att du hittar tid till den återhämtning du så väl behöver!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *