Dagar för vänskap

I tisdags kom L hit. Hon bor lite mer norr ut i Småland och vi har känt varann länge. Men det är länge sedan vi sågs, onödigt länge sedan orsakat av pandemin.

Hon kom mitt på dagen och vi började med kaffe innan vi åkte in till Norremark för att shoppa både mat och vin. Vi åkte hem och jag pusslade in sakerna i kylen. Sedan åkte vi in till stan för att titta runt lite och äta pizza på Cyrano.

Jag åt samma pizza som senast, den med löjrom. Alkoholfri öl till den. Det var en skön kväll och vi hann prata en hel del.

När vi var tillbaka i Tornet bjöd vi in Fia för att bubbla. Alltså både bubbla = prata och bubbla = dricka bubbel. Det blev en riktigt trevlig kväll. Till sist var vi dock tvungna att sova.

På onsdagen regnade det ordentligt och våra ursprungliga planer fick ställas in. Istället åkte vi till stan och shoppade. Jag köpte både långbyxor, ett slags långkofta som är som en kappa att ha under hösten och senare, på Grand Samarkand, ännu en kofta. Köpte också en handväska som också kan bäras som en ryggsäck. Ett par gula strumpbyxor av tjockare slag och ett nagellack fick följa med mig hem.

Vi tog en fika på Askelyckan. Jag åt en Budapest och L paj med vaniljsås.

När vi kom hem till Tornet lagade vi middag. Gjorde vegetarisk tacos. Ja, det mesta av tacos är ju redan vegetariskt men nu var även färsen vegetarisk.

Vi blev sittande länge och pratade över mat och vin. Det var, som sagt, länge sedan senast vi sågs. Visserligen har vi både sms:at och pratat i telefon, men det är inte samma sak som att ses live.

Vi var ordentligt övervakade av mina två pojkar som både lyssnade och tittade vad vi gjorde.

På torsdagen var himlen blå och solen sken. Efter frukosten tog vi en promenad med Penny, Fia och U:s hund.

Vi gick ner till Helgasjön och satt där en stund och njöt av den vackra utsikten.

När vi kom hem fick pojkarna gå ut medan jag lagade en sen lunch, eller tidig middag.

Orvar ägnade sig åt fågelskådningen medan Kingston höll span på något som prasslade i buskarna.

Dagen måltid utgjordes av ugnsstekt lax, potatis och romsås.

En alldeles lagom, och god, måltid av vilken jag fick över tillräckligt för att kunna lägga i två av helgens matlådor. Den tredje kommer att innehålla tacorester.

Efter maten gav L sig av hemåt. Själv la jag mig en stund på sängen för att vila innan jag skulle åka in till stan och träffa N. Hon var tillfälligt i Växjö för att jobba och vi hade bestämt att ta en fika på Espresso House.

Efter 2½ timme prat om ditten och datten skiljdes vi åt och jag åkte hem. Väl hemma har jag njutit av eget, och katters, sällskap vid köksbordet. Nu är det strax dags att sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagar för vänskap

  1. Znogge skriver:

    Vilka trevliga dagar du har haft och det är dig väl unnat med tanke på att arbetshelgen börjar i morgon igen. Nu är det väl inte så många helger kvar eller minns jag fel?

    Kram och sov gott!

  2. Ingrid skriver:

    Ugnsstekt lax är inte helt fel, men det går nog inte upp mot alldeles nyfångade nystekta augustiflundror.
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *