Så var det fest igen

Sov ut ordentligt, gick upp vid 9:30 då jag vaknade spontant. Det tog en stund innan jag kom på varför inte katterna låg i sängen. Saknar dem enormt. Men vi är snart tillsammans igen.

Åt frukost och tände för första gången mina halloweenljus. De får vara kvar ett tag framöver.

Fia sms:ade och frågade om jag ville äta lunch med dem, deras dotter med familj och ett par personer till skulle komma. Jag tackade ja, trots att det naturligtvis är helt regelvidrigt. Folkhälsomyndigheten har sagt att man bara får träffa dem man bor med. Bor man ensam får man välja ut ett par andra personer att bilda social bubbla med. Eftersom jag måste träffa mängder av människor i jobbet så orkar jag inte hålla på reglerna. Det är ändå folk jag känner och som jag vet håller socialt avstånd.

Som vanligt var bordet vackert dukat. Men innan vi satte oss till bords fick vi som inte var involverade i matlagningen delta i en annan måltid.

Bordet var uppdukat med diverse läckerheter på låtsas. Jag slog mig ner på golvet och serverades först marsipantårta, en grön skapelse av något gipsliknande. Sedan lite andra läckerheter i form av träklossar och slutligen en halloweensörgås med en, bara en, kräfta. Den hade Lo hittat i vattnet, sa hon. Vilket vatten framgick inte och troligen var det nog lugnast att inte veta. Vi som deltog i den måltiden blev så mätta och ojade oss lite över hur vi skulle orka äta av den riktiga maten.

Den riktiga maten bestod av olika slags fisk, potatis, blomkålskräm och ugnsbakad spetskål. Så gott!

Halloweentårta med häxfingrar och olika otäcka djur som ormar och insekter. Med andra ord en riktigt god tårta!

Trots att det bara var eftermiddag när maten var uppäten kände jag mig lite trött. Det blir lätt stojigt när barn är i lektagen. Det var skönt att gå hem till Tornet och självsamheten.

På vägen mellan huset där Fia och U bor fick jag syn på ett par riktiga kämpar. Trots att det varit minusgrader någon natt och kallt nära noll titt som tätt blommade de så vackert. Sommarens sista rosor.

Det vackra bladverket utanför mina fönster är borta och både insyn och utsikt är förändrad. Ja, det är höst nu.

Kvällen förflöt lugnt. Lite vin, lite jordnötter, lite playTV och lite studier.

Det här inlägget postades i Livet, Växjö. Bokmärk permalänken.

2 svar på Så var det fest igen

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som ett trevligt halloweenfirande! Har man barn – egna eller andras – måste givetvis den dagen firas.
  Jag förstår hur du resonerar beträffande restriktionerna att hålla social distans.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Ännu en bra dag får man väl lov att säga. Vi som träffar många människor i jobbet har en knepig situation som andra långtifrån förstår. Dubbla budskap hela tiden. Det gäller dock att välja vilka man umgås med för alla är inte försiktiga tyvärr.

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *