Veckan började bra

Ja, veckan började bra och den här gången syftar jag inte på ”sa han som skulle hängas på måndagen”. Nej, veckan började bra och jag fick en present.
Inte en vanlig present. Jag fick frågan om jag kunde tänka mig att byta mina två pass, tisdag och onsdag, mot en natt mellan tisdag och onsdag. Det kunde jag verkligen! Det skulle innebära att jag dels kunde sova utan alarm på tisdagsmorgonen, dels få jobba i min naturliga dygnsrytm. Jag är verkligen nattmänniska. Som lite kallades jag nattuggla.
Det är väldigt trevligt att jobba dagpass och vara med på ronden, göra dagpysslet med patienten och vara en del av planeringen. Men jag orkar inte om jag ska upp mitt i natten och min fritid blir helt förstörd av trötthet. Att gå upp tidiga morgnar är verkligen mitt i natten för mig.

Men igår, måndag, jobbade jag ett kvällspass. Det var lite extra spännande eftersom neurofysiologen var där och gjorde ett EEG. Måste väl erkänna att just EEG är lite ”raketvetenskap” för mig. Eller egentligen borde väl just jag kanske välja en annan liknelse. För raketer är jag ju hyggligt påläst om. 😀

Resten av kvällen rullade på och klockan var snabbt 21 och det var dags att rapportera. Tror jag var klar med rapporten 21:29 och då var det bara 1 minut kvar av arbetsdagen.

Gick hem och åt ett par mackor och lyssnade på ljudbok innan jag la mig för att sova. Var trött men nöjd med dagen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Veckan började bra

 1. znogge skriver:

  Då förstår jag att du blev nöjd med starten på veckan och att bytet av pass passar dig alldeles perfekt. Själv tror jag aldrig att jag hade kunnat arbeta nattetid men jag utgår från att det delvis är en vanesak.

  Ha en fin tisdag!

  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det passade mig perfekt. Nu har jag en lugn och skön dag före sista passet innan ledighet.

   Kram

 2. Susjos skriver:

  Verkligen en bra present! Jag är som du, en riktig nattuggla! Att jobba natt passar mej perfekt. Att gå upp tidigt är inte min melodi. Är imponerad av dej som jobbar på olika ställen och bor på olika håll. Men skönt att bestämma själv när man ska jobba kan jag tänka mej?
  Ha en fortsatt fin vecka!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt att styra själv vilka perioder man vill jobba. Jag var ledig hela december och i sommar planerar jag att jobba väldigt lite. Kanske väljer jag december i år också som arbetsfri.

   Ha en fin vecka du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *