Fly mig min kudde och en filt

Lika utvilad som jag kände mig igår, lika trött kände jag mig idag. Efter en inte alltför lång stund bestämde jag mig för att inhibera min avsikt att vandra med vandrareföreningen. De flesta vandringar dyker upp igen och dessutom var det ingen superspännande vandring. Det var mest för vandrandet i sig jag tänkt gå med.

Somnade om en stund och när jag vaknade nästa gång gick jag upp och åt frukost och drack kaffe. Sedan satte jag mig med benen högt och lyssnade en stund på ljudbok. Det var fortfarande tidigt och ingen anledning till brådska.

Kommenterade lite bloggar och funderade på livet. Både det i närtid och det framöver. Gjorde ännu en kopp kaffe, Klockan var bara 10:09 och hade jag varit med på vandringen skulle vi väl just börjat gå. Men jag var nöjd med mitt beslut.

Kaffe och en andra frukost, kanske kan man kalla det mellanmål om man vill, men för mig var det en repris på frukosten rätt och slätt. Men eftersom klockan var så pass mycket kan man nog kalla det för en tidig lunch. Sedan läste jag några artiklar i DN som intresserade mig.

Bestämde med F att att vi skulle ses klockan 14. Klädde mig och vi åkte sedan till Ursvik där det finns en mängd spår av olika längd.

Vi gick ungefär 6 kilometer innan vi åkte hem. Då var till och med Snufflan lite trött.

När jag kom hem började jag med att dricka en kopp kaffe och åt en kaviarmacka som förstärkningskost. Sedan gjorde jag chokladpuddingen och satte den för att stelna till sig.

Därefter var det dags för köttfärslimpan och potatisen. Bestämde mig för att det var enklast att göra ugnspotatis.

När jag var klar ringde jag F som fick bära upp den varma ugnsplåten. Jag bar efterrätten, såspulver och matlagningsgrädde. Såsen gjorde vi på plats. Vi åt brysselkål till också, men den hade jag skickat med F redan när vi kom från affären igår.

Jag tog två skivor köttfärslimpa, potatis, sås och lingonsylt. Fyllde på med brysselkålen när vi satt vid bordet.

Vi har ett gemensamt projekt, vi ska se alla filmer som Liam Neeson varit med i (som finns att få tag på). Kvällens film var Blacklight.

När filmen var slut och vi ätit klart var det dags för mig att packa ihop mina saker. F fick två matlådor och jag fick en portion att äta i veckan.

F och Snufflan gick med mig till min port, de skulle ju ändå ut. Sedan, när de kommit in igen, skulle Kingston få ett extra mål mat. Jag tycker han ser ut att behöva äta lite mer. Han är inte mager, men ganska lätt. Orvar däremot är stor och rund, som norska skogisar ska vara. Han har fri tillgång till sitt torrfoder medan Kingston nästan inte äter torrfoder alls.

Nu ska jag lyssna lite på ljudbok en stund och sedan sova. Jag har en hel del inbokat i veckan och dessutom måste jag ta tag i pluggandet igen. Nu är det slut på vilopausen.

Det här inlägget postades i Film, Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fly mig min kudde och en filt

  1. Anna i Portugal skriver:

    Mums, chokladpudding är så himla gott! Gillar också Liam Neeson, har inte sett allt han varit med i, men många har det ändå blivit. Blacklight har vi inte sett, skriver upp på listan, tack.

  2. Ingrid skriver:

    Det låter som en behaglig lördag. Det är så roligt att se den lilla taxen. Vi hade ju en sån när jag var barn och då fanns de ett antal taxar i Klintehamn, men nu är de faktiskt ganska ovanliga. Jag såg en i somras och pratade lite med ägaren, en turist från fastlandet, och han sa att han köpt sin tax i Tyskland.
    Ha en Glad måndag!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *