Gör om gör rätt och annan nyttig kunskap

Trots att jag gick upp tidigt och dessutom befann mig på rätt sida av Stockholm hann jag inte riktigt som jag tänkt mig.

Drack en kall kaffedrink, en med extra mycket koffein, och tog sedan ett bad. Att tvätta håret var inte att tänka på.

Skyndade sedan iväg för att hinna tvätta bilen nere på macken. Hade dessutom tur eftersom man trots den tidiga timman fick gå in och jag kunde därför hämta ut ett paket.

Som ni säkert vet, om ni följer min blogg, så tycker jag det är otäckt att tvätta bilen ensam. Men jag hade inget val. Den blev i alla fall ren och fin.

Åkte till Uppsala och stannade till på parkeringen vid Maxi. Där finns återvinning och, till min stora lycka, en pantmaskin som fungerade utan att spotta ut mina flaskor. Jag har alltid en massa ”udda” flaskor med pant som de flesta pantmaskiner spottar ut. Den i Växjö är faktiskt den enda maskin jag orkat med hittills. Men nu verkar jag ha hittat en till. Ska ta med en kasse pant jag har i stugan nästa gång jag ska till Uppsala.

Var på bilverkstan en stund före 7:00 och man körde in min bil direkt, precis som man lovat. Den var klar 07:50. Då hade man servat den enligt serviceprotokollet och bytt mina vindrutetorkarblad. Det behövdes verkligen. Nästan 6000 kronor fattigare kunde jag sedan åka därifrån.

Fick ännu en förfrågan om att jobba. Inatt på grund av en sjuklucka. Men jag tackade nej. Jag satt i Uppsala och väntade på min bil och har dessutom sovit så lite och så dåligt de senaste dygnen. Det är alldeles för varmt för att sova bra.

Åkte till Stora Coop och handlade frukost till mig och F. Sedan åkte jag hem och gick upp till honom. Vi åt frukost och jag fick gosa med djuren. Mina katter och hans hund.

Gick hem och tog ett bad och tvättade håret. Äntligen. Sedan plockade jag ihop och åkte hem till stugan.

J var på plats och plockade ner panelen och la sedan in den isolering som skulle varit där från början. Det är en rätt bedrövlig historia. Ingen vet vart min, betalda, isolering tagit vägen. Det finns bara gissningar vem som tagit den. Men man vet ju faktiskt vilka som varit vid min stuga och jobbat. Suck!

Jag fixade kaffe och tog fram en påse bullar, köpta bullar. Vi fikade och sedan fortsatte J att jobba och jag satte mig och pluggade.

F och P kom förbi. F hade Snufflan med sig och hon fick sedan stanna hos mig medan han skulle göra en massa ärenden.

                                             Tro inte att jag tänker bry mig.

Okej då, lite vatten kan jag väl ta.

Oj, nu blev jag trött!

Jag läste och förberedde mig inför den nya terminen.

Nej vet du vad, teologisk etik gör mig trött!

Plötsligt hade det gått massor av tid och F var tillbaka och ville hämta sin hund. Jag gjorde försök att få ha henne kvar, men han skulle hem till mina katter och hunden skulle följa med.

Jag åkte till Tyresö för shopping av middagsmat. Klockan var mycket och det var bara Stora Coop och ICA som var öppet. Ja, restauranger fanns det ju också som var öppna förstås. Men jag planerade att äta hemma.

Passade på att kolla vad den där tårtan jag fick för ett tag sedan kostar.

När den har sitt normalpris kostar den 229 kronor. Jag fick den ju gratis eftersom man strax skulle stänga. Eftersom klockan var mycket såldes de för halva priset när jag var där idag, men jag skulle inte ha någon tårta. Inte ens om jag fått den gratis. Men man skulle ha öppet till klockan 22 och det var strax efter 19:30 när jag var där idag.

Efter lite letande hittade jag det jag ville ha. Men jag svor lite för mig själv för att man inte har ett gemensamt butikskoncept i  Stora Coop-butikerna. Som man har på IKEA. Där känner man igen sig och hittar var man än befinner sig.

Åkte hem och började med maten. Sköljde potatisen och satte den på plattan. Det tog ett tag innan den kokat färdigt.

Började med ett glas vin. Läste för ett tag sedan att det där med rumstempererat betyder att vinet ska vara 18 grader och att vi har för varmt inomhus numera och att det därför inte smakar bra. Men måste säga att idag var vinet bättre tempererat än någonsin. Så välsmakande. Min rumstemperatur inom hus var 29 grader. Sic!

Min tomatfarm levererar och ikväll kunde jag skörda två av de där svarta tomaterna som ska vara halvsidigt röda. De verkar mogna långsamt. Men är så goda!

Nej, jag tänker inte frossa i fyra hamburgare. De var färskvara och behövde tillagas. Ska ha två av dem i min nattlunchlåda imorgon.

Så var det äntligen dags att äta middag. Det började skymma, men det var behaglig lufttemperatur. Hade kunnat stanna ute länge, men jag kände att jag var alltför trött. Behövde, i alla fall försöka, sova.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Gör om gör rätt och annan nyttig kunskap

  1. znogge skriver:

    Full rulle ännu en dag! Imponerad av ditt tempo 😀
    Behagligast är det när det skymmer, i alla fall hos oss i dag.

    Sov gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *